Každá fáze výroby kávy společnosti Costadoro je sledována týmem odborníků. Denně kontrolují výrobní proces, abychom zaručili že káva dodávaná našim zákazníkům bude vysoké kvality a nezaměnitelné chuti.
Díky vynikajícím službám získal obchodní tým Costadoro licenci IIAC (Mezinárodní institut degustátorů kávy) a certifikát UNI EN ISO 9001:08 - CSQA no.6.
V roce 1890 otevřel Oreste Beccuti v ulici Via Pietro Micca v Turíně obchod s kávou s názvem Costadoro, který se brzy stal ústředním místem pro všechny milovníky kvalitní kávy z celého Turína.
Z rodinné kavárny se následně stala moderní společnost zabývající se pražením nejkvalitnější kávy, která je úspěšná nejen v Itálii, ale i v zahraničí. Je to výsledek práce plné nadšení a odhodlání se zvláštním zřetelem na vývoj a inovativní výzkum. Postupy, držící se zásad více než stoleté tradice, však zůstaly zachovány.
Skupina Costadoro Group, dlouholetý výrobce pražené kávy pro gastronomii (HO.RE.CA), patří dnes mezi nejúspěšnější průmyslové společnosti v severní Itálii s více než 150 miliony šálků kávy servírovaných každý rok. Díky mezinárodnímu postavení společnosti je káva Costadoro zastoupena ve více než 30 různých zemích. Přibližně 35% produkce pražené kávy je distribuováno na zahraniční trhy.
V současné době je společnost Costadoro významným měřítkem pro rozšiřování italské kultury espressa po celém světě. Díky péči a pozornosti, kterou věnuje produkci kávy, získala skupina Costadoro vysokou pozici na mezinárodním trhu. Neustálé hledání dokonalosti a úzkostlivá péče jsou aspekty zastoupené ve všech fázích výrobního procesu a pro skupinu Costadoro patří k základním hodnotám.
Zaměřujeme se na inovaci a vědecký výzkum. Výsledkem našeho každodenního snažení je, že spotřebitelům nenabízíme pouze kávu, ale i intenzivní chvíli potěšení.
Od samého počátku přijala společnost Costadoro filosofii, že v zájmu dokonalého výsledku je třeba mít důkladné znalosti produktu, stále hledat nejlepší suroviny na trhu a mít silné odhodlání k neustálému zlepšování. Specialisté společnosti Costadoro vybírají a nakupují nejkvalitnější surovou kávu na trhu přímo v zemích původu, s cílem nabídnout svým zákazníkům jen ta nejlepší kávová zrna.
Pražení kávy je základním krokem k zajištění nejvyšší kvality produktů s výslednými požadavky na chuť a vůni. Pražení kávy Costadoro je pomalé (cca 20 minut), při nižších teplotách (210-220°C). Tento způsob pražení zajistí, aby kávová zrna byla rovnoměrně upražená zevnitř i na povrchu. Zrnka kávy se praží samostatně podle jednotlivých druhů, protože kávová zrna různého původu vyžadují rozdílnou teplotu a dobu pražení. Pro Costadoro je i samotné chlazení čerstvě upražené kávy uměním. Zrna se chladí pouze vzduchem (nikoliv kombinací voda-vzduch). Výsledkem jsou lehčí zrna bez přebytečného a nežádoucího obsahu vody. Po upražení a ochlazení káva prochází procesem oddělování nežádoucích kávových zrn. Systém pracující na základech jemné rovnováhy mezi elektronickými, vizuálními a mechanickými principy slouží k identifikaci a okamžitému vyřazení nevhodných zrn kávy na základě jejich barvy. Costadoro byla první společností v Itálii, která tento nový systém Sortex Z+1 BL skenující kávová zrna v závislosti na tvaru a velikosti, zařadila do svého výrobního procesu.