Ověřená kvalita

Každá fáze výroby kávy společnosti Costadoro je sledována týmem odborníků. Denně kontrolují výrobní proces, abychom zaručili že káva dodávaná našim zákazníkům bude vysoké kvality a nezaměnitelné chuti.

Díky vynikajícím službám získal obchodní tým Costadoro licenci IIAC (Mezinárodní institut degustátorů kávy) a certifikát UNI EN ISO 9001:08 - CSQA no.6.

Historie



Láska ke kávě od roku 1890

V roce 1890 otevřel Oreste Beccuti v ulici Via Pietro Micca v Turíně obchod s kávou s názvem Costadoro, který se brzy stal ústředním místem pro všechny milovníky kvalitní kávy z celého Turína.

Z rodinné kavárny se následně stala moderní společnost zabývající se pražením nejkvalitnější kávy, která je úspěšná nejen v Itálii, ale i v zahraničí. Je to výsledek práce plné nadšení a odhodlání se zvláštním zřetelem na vývoj a inovativní výzkum. Postupy, držící se zásad více než stoleté tradice, však zůstaly zachovány.

Společnost



Velká Italská společnost

Skupina Costadoro Group, dlouholetý výrobce pražené kávy pro gastronomii (HO.RE.CA), patří dnes mezi nejúspěšnější průmyslové společnosti v severní Itálii s více než 150 miliony šálků kávy servírovaných každý rok. Díky mezinárodnímu postavení společnosti je káva Costadoro zastoupena ve více než 30 různých zemích. Přibližně 35% produkce pražené kávy je distribuováno na zahraniční trhy.

V současné době je společnost Costadoro významným měřítkem pro rozšiřování italské kultury espressa po celém světě. Díky péči a pozornosti, kterou věnuje produkci kávy, získala skupina Costadoro vysokou pozici na mezinárodním trhu. Neustálé hledání dokonalosti a úzkostlivá péče jsou aspekty zastoupené ve všech fázích výrobního procesu a pro skupinu Costadoro patří k  základním hodnotám.

Zaměřujeme se na inovaci a vědecký výzkum. Výsledkem našeho každodenního snažení je, že spotřebitelům nenabízíme pouze kávu, ale i intenzivní chvíli potěšení.

Výrobní proces

Od samého počátku přijala společnost Costadoro filosofii, že v zájmu dokonalého výsledku je třeba mít důkladné znalosti produktu, stále hledat nejlepší suroviny na trhu a mít silné odhodlání k neustálému zlepšování. Specialisté společnosti Costadoro vybírají a nakupují nejkvalitnější surovou kávu na trhu přímo v zemích původu, s cílem nabídnout svým zákazníkům jen ta nejlepší kávová zrna.

Pražení kávy je základním krokem k zajištění nejvyšší kvality produktů s výslednými požadavky na chuť a vůni. Pražení kávy Costadoro je pomalé (cca 20 minut), při nižších teplotách (210-220°C). Tento způsob pražení zajistí, aby kávová zrna byla rovnoměrně upražená zevnitř i na povrchu. Zrnka kávy se praží samostatně podle jednotlivých druhů, protože kávová zrna různého původu vyžadují rozdílnou teplotu a dobu pražení. Pro Costadoro je i samotné chlazení čerstvě upražené kávy uměním. Zrna se chladí pouze vzduchem (nikoliv kombinací voda-vzduch). Výsledkem jsou lehčí zrna bez přebytečného a nežádoucího obsahu vody. Po upražení a ochlazení káva prochází procesem oddělování nežádoucích kávových zrn. Systém pracující na základech jemné rovnováhy mezi elektronickými, vizuálními a mechanickými principy slouží k identifikaci a okamžitému vyřazení nevhodných zrn kávy na základě jejich barvy. Costadoro byla první společností v Itálii, která tento nový systém Sortex Z+1 BL skenující kávová zrna v  závislosti na tvaru a velikosti, zařadila do svého výrobního procesu.